Bezprzewodowe podzielenie Neostrady

Bezpieczeństwo, sprzęt, technologie i problemy związane z sieciami bezprzewodowymi

Bezprzewodowe podzielenie Neostrady

UNREAD_POSTprzez Radek.x » Wt, 28-02-2006 14:10

Witam
na wszystkim sie znac nie mozna ;)

Mam pytanko

Jaki jest doby albo bdb sprzet do podzilenie Neostrady 256 lub 512 ale chyba to od predkosci nie zalezy

na 2 kompy
zeby jak beda 2 chodzic zeby bylo po 50% na jednego
jak jeden to 100%

odległosc do komputerow to około 5-6 metrow w tym jeden strop i 2 csciany

co trzeba kupic do kompow i do neo zeby wszytko smigalo bdb i bezprzewodowo
Avatar użytkownika
Radek.x
Moderator
Moderator
 
Posty: 1272
Dołączył(a): Wt, 14-06-2005 21:50
Lokalizacja: Gdańsk

UNREAD_POSTprzez Matys » Wt, 28-02-2006 14:52

Potrzebny bedzie router bezprzewodowy np. D-link DSL-G804V, D-Link DSL-G604T lub PENTAGRAM Cerberus ADSL Wi-Fi 802.11g Plus do niego podlanczasz modem od neostrady i konfigurujesz router przez przegladarke www. Jednego kompa podłanczasz lan-em do routera (mozesz takze przez wi-fi) a drugiego poprzez karte sieciową wifi np. D-Link DWL-520+ lub LINKSYS WMP54G-EU masz dużo opcji do wyboru klik Co do tych scian to przy takiej odległosci powinno wszystko dzialać ok, router wziołbym pentagrama a sieciówke d-linka (jak narazie niemalem z nia problemów). Szczególy opcji konfiguracji bedziesz miał w instrukcji od routera, także nieprzysporzy ci to zadnych trudnosci :wink:
Avatar użytkownika
Matys
Moderator
Moderator
 
Posty: 1247
Dołączył(a): Śr, 15-06-2005 15:00
Lokalizacja: Koło

UNREAD_POSTprzez Radek.x » Wt, 28-02-2006 15:29

Wszystko ma byc bezprzewodowo
znaczy sie neostrada jest na pietrze a te 2 kompy na innym pietrze w innych pokojach

wiec teraz chce kupic cos na neostrade bezprzewodowego zamiast tego modemu czy jak ???ale do niego musi isc tylko kabel od neo i zanych wysciowych tylko antenki .

a w kompach bezprzewodowe PCI WI fi tak tylko podaj dokałnie jaki najlepiej bys wzioł zeby nie bylo problemow puzniej .

W sieciach bezprzewodowych jestem zielony :oops: :oops:
Avatar użytkownika
Radek.x
Moderator
Moderator
 
Posty: 1272
Dołączył(a): Wt, 14-06-2005 21:50
Lokalizacja: Gdańsk

UNREAD_POSTprzez Matys » Wt, 28-02-2006 15:41

Sorka zle napisałem (pomyliło mi sie z DSL) :oops: , do routera podłanczasz tylko linie telefoniczną bo router ma wbudwany modem adsl i port wan do podłaczenia lini telefonicznej, takze modem od tepsy staje sie bezużyteczny, co do kompów to musisz je wyposarzyc w sieciówki bezprzewodowe ja plecam d-linka DWL-520+ miałem wraz z bielakiem do czynienia z kilko-kilkunastoma tymi kartami i niesprawiały kłopotów. Jednak do konifiguracji routera (sieci wi-fi) bedziesz musiał podpiac sie lanem jak dobrze pamietam, ale niejestem pewny, pózniej oba kompy ustawisz bezprzewodowo i bedzie działac bez problemu.

Jeśli masz wiecej kasy to mozesz kupić Linksys Wireless-G WAG54GS-EU, chociaz pentagram powinien spokojnie styknąć.
Avatar użytkownika
Matys
Moderator
Moderator
 
Posty: 1247
Dołączył(a): Śr, 15-06-2005 15:00
Lokalizacja: Koło


Powrót do Sieci bezprzewodowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron